Flyt virksomheden væk hjemmefra

Er du soloselvstænding og arbejder fra hjemmet kommer der en dag hvor du overvejer at rykke firmaet ind på et kontorlokale.

Afhængigt af dine vækstplaner, kan et kontorfællesskab være et fantastisk sted at rykke hen. Her får du medspillere du kan afprøve ideer med. Det er sjældent der ikke er fællesarealer så som kantine, mødelokaler, bad og toiletter og måske en reception. Der bliver sørget for de praktiske opgaver som rengøring – du skal bare sørge for at flytte ind.

I et kontorhotel får du med i lejen et netværk af andre iværksættere. Du behøver sådan set ikke se på hvilke brancher de er. Diversiteten i dit netværk er betydningsfuld – men du kan prøve at danne dig indsigt i om de overhovedet netværker. Ring til nogle af firmaerne og spørg hvor meget de netværker.

Inden du finder et kontorlokale til leje, kan du for eksempel finde det i avisen. Det er et fint sted at lede efter kontorlokaler til leje, fordi mange ejere af kontorhoteller endnu ikke udnytter at bruge internettet.

En anden ting du kan gøre er at spørge dine bedste samarbejdspartnere. Det kan være de lige har en ledig plads eller holder til på en adresse som er godt for dig. Det vil føre jeres samarbejde meget tættere og måske øge din indtjening. Men sørg for at få afstemt hinandensforventninger inden du flytter ind. For I kan godt være gode samarbejdspartnere kan det være I har to vidt forskellige måder at arbejde på, og hvis ikke I kan få det til at fungere, risikerer I at ødelægge jeres fine samarbejde.