Dyrk motion derhjemme med en hometrainer

Mange har i dag langt på arbejde, mange timers arbejde hver dag, børn og måske lidt fritidsinteresser ved siden af. I sådan en hektisk hverdag kan det være svært at få tid til at leve op til sundhedsstyrelsens anbefalinger om at voksne bør få pulsen op i mindst en halv time dagligt.

Motivation.

Hvis man har motivationen men ikke tiden, så er der mange måde, hvorpå man let kan træne hjemme. En af dem er at købe en hometrainer. En hometrainer er et aggregat der gør det muligt at benytte sin racercykel som en motionscykel hjemme i stuen (eller i kælderen, hvis man ikke kan overbevise konen om, at en hometrainer pynter).

Vejr, vind og vinter.

Med en hometrainer kan man tage ud og cykle normalt, når vejr og muligheder tillader det og cykle hjemme de andre dage. Specielt i vinterperioden kan det knibe lidt med motivationen for at komme ud og cykle og mange gange er vejret af en sådan beskaffenhed, at det slet ikke kan lade sig gøre at komme ud at cykle, hvis man ikke er i besiddelse af en mountainbike med pigdæk. Med en hometrainer kan man sætte sig på cyklen og se sit ynglings program i tv samtidig. Man skal heller ikke til at finde en masse varmt cykeltøj frem, kravle i det og ud i kulden eller i regnvejret. Det er unægtelig også meget sjovere, at cykle i 20 graders varme end det er at cykle i 10 graders frost.

Priser.

En god hometrainer fås fra priser på omkring 700 kr. og kan ved den rette vedligeholdelse holde i mange år. Man kan også få rigtig dyre modeller og pris og kvalitet hænger naturligvis sammen, men for den almindelige bruger vil en model i omegnen af 1000 kr. være en rigtig god og passende investering.