Lyden bliver bedre via gulvet

Når rum har støjproblemer, kan det være fordi akustik ikke er tænkt ind i projektet fra start.

Det er gulvtypen og ikke mindst konstruktionen under gulvet der har betydning for akustikken. På hårde overflader som lofter, gulve og vægge reflekterer lyden – ligesom når man laver ekko i en tunnel.. Er gulvene hårde vil dem som er i rummet hver dag også blive generet af skridt. Værst er det dog når nogen med stiletter går forbi.

I mange nye byggerier tager man højde for akustik i gulvkonstruktionerne, men i en ældre ejendom kan det være noget vanskeligere at finde gode støjsvage løsninger.

Hvad der er det mest optimale gulv er meget forskelligt. Man skal bl.a. se på hvad pladsen skal bruges til og hvor meget larm der skal formindskes. Med hjælp fra en lokal gulvfirma kan du få rådgivning til at finde den mest optimale gulvbelægning til rummets anvendelse.

Har du store gulve eller et stort kontorlandskab, kan du med fordel bruge tæppeløbere. Dels fungerer de perfekt som en slags gangstier gennem rummet, dels er er de med til at dele rummet op og endelig absorberer de lyd, både fra dem som arbejder i lokalet samt fra dem som går på løberen.

I rum hvor der stilles krav til en nem vedligeholdelse samtidig med minimal støj er typer som vinyl og linoleum optimale. De er ekstrem nemme at vedligeholde. De er holdbare og skridsikre. Og så absorberer de støj. Derudover er der også et utal af muligheder for mønstre og custom designs til indretningen.

En af de noget mere eksklusive gulvtyper der også er støjreducerende er korkgulve. Korkgulve har et fantastisk flot og stilrent look, og kan også reducere støj, både fra omgivelserne omkring og fra dem som går på det. Derudover holder korkgulvene også på varmen og er meget rare at gå på.

Inden du træffer dit valg, så husk at få klarlagt hvad rummet skal bruges til og hvilke funktioner der skal udføres i lokalet. Tag evt. et gulvfirma i København med på råd.