Brug din egen bambus til en bordplade til hjemmet

Bambus kan med fordel bruges i og uden for hjemmet. Ofte ser man bambusplanten i de danske haver i form af hække, små buske eller lignende, men flere og flere tager bambussen med ind i huset, og bruger den til at dekorere hjemmet. Bambusplanten har et hav af forskellige anvendelsesmuligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser, hvis du vil pynte dit hjem med den smukke plante.

En af de muligheder du har, hvis du ønsker at bruge bambusplanten i dit hjem, er en bordplade af bambus. Bambusplanten er hårdere end langt de fleste træsorter, og derfor er bambus specielt velegnet til bordplader og andre ting, som skal kunne holde til meget.

En bordplade af bambus fås i mange forskellige nuancer, alt efter hvilken type bambus, der er brugt til pladen, og hvordan den er behandlet på fabrikken. Man kan købe bordpladerne færdige, eller man kan få den specialfremstillet, hvis man ønsker at bruge den bambus man selv har stående i haven, eller har andre ønsker i forbindelse med udformningen af bordpladen.

Ofte er bordpladen overfladebehandlet, når du modtager den. Hvis den ikke er det, er det vigtigt at behandle den, før du tager den i brug. Den rå bambus kan nemlig tage imod stød og slag, hvilket kan gøre overfladen grim. For det mest optimale resultat, bør du behandle din bambusbordplade med olie, fordi olien gør den modstandsdygtig og nemmere at rengøre. Olie til bordpladen kan købes i diverse byggemarkeder, eller der hvor din bordplade er lavet.

Først tørres pladen over med en fugtig klud, hvor efter olien påføres. Efter 30 minutter fjernes den overskydende olie. Herefter slibes bordpladen let, og der påføres endnu et lag olie. Til sidst poleres pladen med en bomuldsklud og er efter 24 timer klar til brug.

http://www.bambusudsalg.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *