Gode elementer ved den helt klassiske damecykel

Står man og skal anskaffe sig en ny cykel, som egentlig bare skal kunne fragte dig den forholdsvise korte afstand der er fra A til B, men også lige kunne svinge ned til dagligvarebutikken, og måske hjem fra veninderne en fredag aften, så kan man med fordel kigge på damecykler. Ikke damecykler generelt, men nærmere betegnet de klassiske damecykler, som er karakteriseret ved at have enten et meget lavt overrør, eller slet intet. Der er altså godt med frirum mellem styr og sæde, og man kan derfor meget nemt og feminint stige af og på, uden kjolen eller nederdelen kommer til at volde noget besvær. Siddestillingen på klassiske damecykler er meget oprejst, modsat de foroverbøjede cykler man ser hver sommer i Tour de Francé. Ved at kunne sidde rankt på cyklen, så slapper man meget af i skuldrene og nakken, og cykelturen kommer derfor også til at virke meget behagelig for overkroppen. Den ophøjede position giver også et godt og grundigt overblik over trafikken og ens omgivelser. Klassiske damecykler fås med lave indstillinger, og er derfor beregnet til kortere ture, og fungerer da også som en stop-and-go cykel. Den slags er altså perfekt til turen ned til købmanden!

Typisk fås klassiske damecykler med 3, 5, eller 7 indvendige gear, så intensiteten er ikke synderlig høj, men det er dét, som er formålet med denne slags damecykler. Cykelpartner.dk forhandler en række damecykler, som fås i mange flotte farver og udformninger, så der er noget for enhver smag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *