Sportsaktiviteter på ethjulet cykler er udfordrende og anderledes

Sportsaktiviteter på ethjulet cykler er udfordrende og anderledes

Har man en ethjulet cykel i gemmerne, så er det et ganske fornuftigt redskab, som kan bruges til mange gode ting. For børn og unge er det med til at give gode balance evner, og motorikken bliver overordnet set højnet hvis man kan mestre teknikken bag en ethjulet cykel. Dog er der folk, som på landsplan bruger cyklerne til sportslige aktiviteter som for eksempel unicykel hockey eller basketball, mens andre igen konkurrerer i noget der kaldes Trials. Med udspring fra en idé, som en canadisk rytter fik i 1990’erne, så har sporten fået vind i sejlene, og har udbredt sig til andre dele af verden. Selve cyklerne har undergået en transformation, for at de kan holde til netop at køres på i Trials.

Grundlæggende, så skal man i en Trial konkurrence igennem en forhindringsbane, på en ethjulet cykel. Der er forskellige sværhedsgrader i de forskellige forhindringer, så der er noget for alle niveauer. Det er ting så som at ’hoppe’ med cyklen op på forhøjninger, eller glide på et gelænder, som kan være forhindringer i et Trial løb. Det er udbredt blandt medlemmerne af danske ethjulet cykelklubber, som holder arrangementer og konkurrencer rundt om i landet. For at være bedst klædt på til sådant et løb, så skal man ind og kigge efter ene ethjulet cykel, som har et robust stel, gode fornuftige pedaler, som ikke nemt kan bøjes, men også efter den rigtig dæktykkelse, men stadig skal cyklen være forholdsvis let, så det ikke er tung at udføre ’hop’ med den. Online finder man nemt guides til hvilken cykel man skal vælge, og hos www.Cykelpartner.dk kan man købe et udvalg af forskellige ethjulede cykler og tilbehør dertil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *