Tre tips til bedre sikkerhed i hjemmet

At føle sig tryg i eget hjem er et privilegium, men hvis du har oplevet et indbrud, kan det vende om på din verden og din dagligdag. Frygten for indbrud mens du er hjemme eller det at overraske en tyv efter en sen dag på arbejde vil stige. Det er bestemt ikke ualmindeligt at det kan komme til at fylde dine tanker i hverdagen.

Tænk hvis du kunne vende utrygheden så det var indbrudstyven der følte sig utryg og ikke længere dig? I en almindelig villa er det bestemt muligt.. For selvfølgelig er der risiko ved at lave et indbrud og jo større du kan gøre denne risiko, des større chance er der for indbrudstyven vil lade dit hus gå forbi.

Hvis du fastlåser alle de redskaber som en tyv kan bruge til at komme ind i dit hjem med, det kan være værkøj, haveredskaber eller en stige, så gør du det svært for tyven at bryde ind. Indbrudssikring af vinduer gør det sværere for tyven at bryde ind. De letteste steder at komme ind er ofte i kælderen. Fortsæt herefter med de indgange som ligger væk fra offentlig vej, f.eks. terrasse og havedøre samt vinduer som vender ud mod din baghave. Vinduer og døre kan underbores, men hvis du sikre dem med låsbare greb skal det smadres helt før tyven kan komme ind og den risiko er også stor, fordi han kan skære sig på glasset i vinduet.

Når nu dine indgange er sikret, så kan du kigge på hvad der ellers kan skabe tryghed. TV overvågning bliver mere og mere almindeligt i private hjem. Ikke nok med at optagelserne fra overvågningen kan bruges i forbindelse med opklaringen, så er de også med til at øge risikoen hos indbrudstyven samt skabe tryghed hos dig og din familie. Hvis du slutter videoovervågningen til internettet kan du logge på den ude fra f.eks. via din mobiltelefon. Og er der ikke tale om falsk alarm, kan du hurtigt anmelde indbruddet til politiet.

Du kan også tilføre noget teknik til at sikre dit hjem, f.eks. en tyverialarm. Både i byggemarkederne og på nettet kan du finde tyverialarmer uden abonnement. Når den er uden abonnement er det altså kun dig selv der bliver alarmeret hvis alarmen går. Er den med abonnement, så vil du udover at have noget service og vedligeholdelse på systemet, også typisk have en form for udrykningsservice. Det vil helt sikkert give dig noget ekstra tryghed når du ved at sikkerhedsvagter rykker ud til din bolig, når alarmen går. Men det kan også være en dyr fornøjelse, f.eks. ved falske alarmer, hvor det ofte er dig der kommer til at betale for udrykningen.

Hvis du laver disse forbedringer på din bolig, så vil det også være nemmere at finde en billig forsikring.